Kasica vas savjetuje

Kako naći najbolju cijenu, uštedjeti i proći jeftinije uz Jeftinije.hr

Koliko često kupuješ neki nešto skuplji proizvod, poput mobitela ili televizije, razmišljajući kasnije je li mogao biti povoljniji? Koliko često provodiš sate i sate uspoređivajući proizvode prije nego ga kupiš? Tvoj odgovor na oba pitanja je vjerojatno: “Previše!” – Vrijeme je da ti uštedimo i lovu i vrijeme.

Zna se dogoditi i da ponekad znaš što želiš, ali ne znaš gdje to naći, kao i koliko taj proizvod košta (kao što je čest slučaj prilikom kupovine računala).

Nemoj me krivo shvatiti.

U redu je potrošiti, pardon – uložiti vrijeme kako biste bolje prošli i našli najbolju cijenu.. Svi nastojimo “odvagati” pluseve i minuse, i pronaći najbolju moguću alternativu kao i omjer cijene i kvalitete. Dapače, preko 94 posto online kupaca uloži barem malo vremena uspoređujući cijene proizvoda.

Uf, da je barem malo. Istraživanje američke e-talling grupe je otkrilo kako nas barem trećina potroši preko pola sata uspoređujući… samo… jedan… manji… proizvod.

I onda guglamo. Iako je Google svakako koristan alat, vrijeme je da se prebaciš na potpuno besplatne internetske alate specijalizirane za pretraživanje i usporedbu proizvoda, poput Jeftinije.hr. Radi se o alatu koji je na jednom mjestu skupio preko 537.148 proizvoda iz skoro 300 trgovina širom Hrvatske!

Korištenje ovakvih alata će ti ne samo uštediti vrijeme (onih famoznih 30 po 30 minuta), već i podosta novca, a kako bi zajedno uživali u apsolutno najboljem omjeru uloga i dobitka, iskopali smo neke od ključnih savjeta koje trebaš imati na umu:

1. Tko pita, ne skita (ni kad istražuje svoju sljedeću kupnju)

‘Ne znam.’

Najčešći odgovor kad se isprva pitaš o tome trebamo li kupiti prvi ili drugi mobitel. Realno, prvi je bolji, ali drugi je povoljniji. Iako Google putem umjetne želi biti korisniji, moramo se pouzdati u riskatniju – ali zapravo vrlo iskusnu – inteligenciju: Ljudsku!

Poput mnogobrojnih foruma, Jeftinije.hr nudi kombinaciju forumskih tema i često postavljanih pitanja, ali potpuno – POTPUNO – posvećenu pitanjima o proizvodima koje želiš kupiti. Zaboravi rasprave o serijama i simpatijama iz djetinjstva – vrijeme je da dobiješ odgovor na izbor mobitela!

Pitanja i odgovori na Jeftinije.hr

Ali zašto uopće pitati strance na Internetu za mišljenje?

Bilo to kod donošenja odluka o poslu ili u ovom slučaju što kupiti, nekako uvijek više volimo pitati nekoga za mišljenje, čisto da budemo malo mirniji. Ako kupujete mobilni telefon, pogotovo je važno znati kakva su iskustva drugih s njime, kako ne biste slučajno naišli baš na onaj koji… Nije baš jako dobar.

Ne moramo svima vjerovati, ali… trebamo ih pitati.

Na Jeftinije.hr za postavljanje takvih pitanja ne moraš lutati dalje od same stranice proizvoda.

Putem nje možeš skupiti sve one dvojbe koje možda imaš na jedno mjesto i ispitati Internet što misli o tome. Poznato je kako je usmena predaja i dalje najbolji marketing, a čak nas 90% vjeruje preporuci više nego ičem drugom. S razlogom.

2. Ne postoje glupa pitanja – ali postoje loša

Naravno, i tvoja pitanja trebaju biti kvalitetna ukoliko želiš dobar odgovor.

Nastoj biti kratak i jasan ne okolišati previše.

Ako te zanima koliko traje baterija na novom iPhoneu, to i pitaj, jer će netko sigurno znati odgovor. Direktna pitanja uvijek su dobrodošla, a ako morate pitati više stvari, razložite ih i odvojite kako bi slijed pitanja bio logičan.

Dobro pitanje u ovom slučaju bi bilo svako ono koje je kratko, izravno i lako razumljivo, ali opet možda nije jasno istaknuto u opisu proizvoda. Ako želiš kvalitetan odgovor:

  • Navedi ime proizvoda u naslovu pitanja;
  • Drži broj riječi u naslovu pitanja ispod 10;
  • Naslov neka bude u obliku pitanja, ne izjavne rečenice.

Primjerice:

Stane li boca od dvije litre u vrata Electroluxovog novog hladnjaka?

S druge strane, loše pitanje (nepotrebno) bi svakako bilo neko za koje je odgovor evidentan iz opisa proizvoda, poput pitanja:

Koliki ekran je na ovom mobitelu?

Upravo si izgubio 5 minuta postavljajući pitanje umjesto da samo pogledate stranicu proizvoda na Jeftinije.hr. Da, suludo potrošeno vrijeme.

Ako ne želite da ti ignoriraju pitanja, kritike ili komentare sačuvaj za sadržaj pitanja, jer nitko neće odgovoriti na:

Ne znam kada treba doći proizvod koji sam naručio, vi ne valjate!

3. Usporedi proizvode na jednom mjestu, ne pola Interneta

Recimo da kupuješ novo prijenosno računalo.

Istina, neki će reći kako su svi laptopi isti ali čak i oni znaju kako to nije istina. Od veličine ekrana, memorije, rezolucije pa sve do boje, ima mnogo toga na što trebate misliti, a najgore je kad nađeš nekoliko modela i ne znaš razliku.

Usporedi na Jeftinije.hr

Jedini logičan korak bi bio usporediti ih, zar ne? Na stranici za usporedbu proizvoda poput Jeftinije, dakako – ima i alat za usporedbu. Više nije potrebno otvarati 37 tabova kako bismo otvorili sve verzije proizvoda na svakoj trgovini.

4. Uspoređuj kroz maksimalno 3 stavke

Sve u jednom, ali želiš li učinkovito usporediti, nekoliko savjeta:

Prije svega, nemoj samo nabacati gomilu stvari za usporedbu i onda pokušati shvatiti što je što u moru slova i brojki.

Nađi dva ili tri proizvoda i pustite ih da govore sami za sebe.

Ako ti treba još dokaza da je “manje zapravo više”, sjeti se da je direktor trgovinskog lanca Tesco uklonio 30 tisuća proizvoda iz trgovina, jer su kupci uslijed prevelikog izbora jednostavno otišli kod konkurencije. Nemoj biti sam sebi konkurencija!

Kod kupnje prijenosnog računala, najvažnije je prije bilo kakve kupnje odrediti budžet i namjenu, da ne kupiš skupo računalo koje nikad nećeš iskoristiti.

Nakon toga, odluči o veličini ekrana, i baci se na usporedbu. Pa tek onda sljedeću stavku.

Kod prijenosnih računala primjerice najveću ulogu igraju one “standardne” računalne komponente, poput procesora i RAM-a. Prvo stoga usporedi upravo RAM i model procesora (što noviji to bolji), a tek potom gledaj manje bitne stavke.

Uspoređivanje na Jeftinije.hr je prilično jednostavno: klikom na bilo koji proizvod ponudit će ti se mogućnost usporedbe sa sličnim proizvodima, bez obzira što gledali. Tada samo odaberi do dva druga proizvoda i uživaj u podacima koji će ti olakšati kupovinu!

5. Ne uzimaj kataloge, imaš ih u digitalnom obliku!

Koliko često jednostavno bacite kataloge koji ti dođu na kućnu adresu? Iskreno, ja to činim malo previše, a potom iste te stvari gledam na internetu. Nema smisla, znam, ali vrlo vjerojatno ćeš nekada željeti saznati što se to nudi, a nećeš imati katalog pri ruci.

Vrijeme je da kolektivno prestanemo uzimati kataloge iz dućana. Ne trebamo ih.

Katalozi na Jeftinije.hr

Jeftinije.hr, primjerice, kao i druge slične stranice nudi digitalne (PDF) verzije kataloga više desetaka trgovina, tako da nećemo propustiti popuste i bolje cijene čak i ako ih ta trgovina ne objavljuje nigdje drugdje nego u tim katalozima.

Štedimo u kupnji i još ne trošimo papir – zgodno!

6. Nemoj zaboraviti liste za skupljanje svega što želiš

Vraćamo se na onih 37 tabova u vašem pregledniku koje smo sad smanjili na…17? Napredak. U ostatku tabova imaš otvoreno sve što ti treba za novu kupnju i strah te zatvoriti te web stranice kako se tvoj savršen plan ne bi izjalovio.

Halo: Liste!

Skoro svaka internetska trgovina pa tako i stranica za usporedbu proizvoda poput Jeftinije.hr svojim korisnicima (tebi) nudi liste tj. popise u koje možeš skupiti sve proizvode koji ti trebaju za renoviranje kuhinje, ili građenje osobnog kutka za trening u svom domu. Sve što trebaš je naći proizvod i kliknuti na gumb “u listu”.

Proizvode u listi naravno možeš i uspoređivati i za iste postaviti pitanje, s obzirom da sad znaš kako ćeš najučinkovitije dobiti odgovor.

7. Košta 500+ kuna previše? Neka ti Jeftinije javi kad je jeftinije…

Nekad će taj televizor, mobitel ili sjeckalica jednostavno biti 500 kuna preskupa za tvoj budžet.

Ako ne žuriš s kupnjom, a ne želiš se zadovoljiti s alternativom, svaka stranica proizvoda na Jeftinije.hr ima tzv. obavijesti o cijeni. Radi se o maloj, sitnoj, ali izrazito zgodnoj mogućnosti “skrivenoj” ispod slike proizvoda među mnogobrojnim tipkama. Ali ne skrivenoj Kasici!

Obavijesti o cijenama na Jeftinije.hr

Klikom na obavijesti, upisat ćeš cijenu koju si spreman platiti te ostaviti email kako bi te Jeftinije obavijestilo kad bilo koja od trgovina u njihovom sustavu koja nosi taj proizvod zadovolji tvoje apetite za povoljnijim proizvodom.

Imaš li ti savjet za korištenje alata poput Jeftinije s kojim već imaš dobra iskustva? Budi faca i u komentarima ga podijeli s ostalim kasičarima! 🙂

Znaš li? Želiš li kupiti TO odmah i nemaš živaca čekati, postoji brzo rješenje!

Nitko ne voli kredite, ali kad ne možemo bolje proći i baš moramo ili želimo nešto kupiti, barem da nam onda proces dizanja nenamjenskog kredita bude jednostavniji i brži. Blic kredit Addiko banke ti nudi 7.000 do 40.000 kuna uz fiksnu kamatu i plaćanje od 24 do 60 mjeseci.

Komentiraj članak

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena sa * su obavezna