Bez naknada, s osiguranjem

Vrijeme je za novu generaciju tekućih računa!

Pexels

Što mislite, koliko su stari tekući računi? Onako, otprilike?

Većina nas smjestila bi vjerojatno njihov nastanak u moderno doba. Tek poneki bi ih povezali s usponom trgovine tijekom renesanse, a još bi rjeđi bili oni koji bi se prisjetili procvata talijanskih gradova-država pred kraj srednjeg vijeka.

I bili bi u krivu, svi redom. Postoje konkretni dokazi u prilog tezi kako su tekuće račune još u Rimskom carstvu, 100 godina prije Krista, koristili činovnici koje su, kako i priliči, zvali argentarijima (po latinskom nazivu za srebro, argentum, pošto je taj plemeniti metal često završavao upravo u srebrnjacima, odnosno denariusima).

Od starog Rima do danas tekući računi su s nama (Foto: Pexels)

Od starog Rima do danas tekući računi su s nama (Foto: Pexels)

Od tad su se tekući računi mijenjali kako bi u stopu pratili novitete u upravljanju novcem i njegovu korištenju.

Tekući račun je višestruko koristan alat

Danas taj pojam označava račun otvoren u banci na koji stižu redovna primanja, poput plaće ili mirovine, i čiji saldo – za razliku od žiro-računa – može biti i negativan.

Narodski rečeno, s tekućim računom možete otići u minus. Ili, preciznije, banka vam automatski odobrava posebnu vrstu kredita (koju se naziva kontokorentnim kreditom) do određene razine sredstava.

No, nije mogućnost ulaska u minus kad nam to zatreba jedino u čemu nam tekući račun može pomoći. Ujedno je podloga i čvrsti oslonac za niz drugih usluga koje nam život čine jednostavnijim i lakšim, poput primjerice podizanja novca na bankomatima, plaćanja debitnim i kreditnim karticama za koja ne trebamo gotovinu, plaćanja putem trajnog naloga…

Jeste li spremni za (r)evoluciju tekućih računa?

U Addiko banci upravo su pripremili nove pakete koji će izmijeniti lice tekućih računa i osnažiti ih novim mogućnostima i pogodnostima.

O čemu se radi? Pa, više nećete morati brinuti je li u blizini bankomat vaše banke kad vam zatreba gotovina. Uz novi paket tekućih računa Addiko banke moći ćete podizati novac na svim bankomatima bez plaćanja naknade. Super korisno kad se nađete u gradu koji ne poznajete dobro (recimo, dok ste na ljetovanju).

Bez naknade ćete također moći plaćati u poslovnicama, internetom i mobitelom te tako uštedjeti nemali iznos već ako na taj način plaćate samo.

Ali, to nije sve. Novi tekući računi dolaze s osiguranjem od brojnih rizika koje vam mogu zaprijetiti u vašem domu i izvan njega. Tako ćete, između ostalog, moći steći osiguranje po specijalnoj cijeni za tehničke intervencije u kući i kućnu njegu poslije boravka u bolnici (uz dostavu lijekova) te protiv krađe gotovine s bankomata i zlorabe bankovne kartice.

Osiguranje će pokriti i pomoć na cesti – popravak vozila, osiguravanje zamjenskog vozila te troškovi smještaja i nastavka putovanja – kao i troškove hitne liječničke skrbi, osiguranje prtljage i pravne pomoći u zemlji i inozemstvu.

Više doznajte na stranicama Addiko banke.

Upoznajte novo lice tekućih računa!

S novim paketima tekućih računa Addiko banke prestanite brinuti o tome gdje je najbliži bankomat, uštedite na naknadama i osigurajte si osiguranje!

Komentiraj članak

Tvoja email adresa neće biti objavljena. Sva polja označena sa * su obavezna